top of page
Pre-behandeling

Met nieuwe patiënten wordt eerst een kennismakingsgesprek met de orthodontist voorzien. Hierbij kunt u al uw vragen stellen. Om een goed behandelplan op te stellen, hebben wij informatie van uw gebit nodig. Dit verzamelen we door het nemen van röntgen- en digitale foto's van het gezicht. Er worden ook afdrukken genomen waarvan in het labo gipsmodellen worden gemaakt. Wanneer alle gegevens bekeken zijn, wordt het behandelplan gemaakt. Tijdens de bespreking wordt dit plan aan u uitgelegd. Aan de hand van dit gesprek bepaalt u of u wel of niet start met de behandeling..

 

Behandeling

Zodra uw beugel geplaatst is, zult u regelmatig op controle moeten komen. Tijdens deze controles bekijken we of de behandeling volgens plan verloopt. De beugel zal worden bijgesteld en we controleren of de beugel netjes wordt onderhouden, of het poetsen van het gebit goed gaat. Wanneer dit onvoldoende is, zullen we bijsturen. Gemiddeld komt u 1 keer per 6 weken op controle gedurende meerdere jaren.

Post-behandeling

Wanneer de behandeling is afgerond, zullen we de vaste beugel uit de mond verwijderen. Om het gewenste resultaat te behouden, zal u een retentiebeugel moeten dragen. Dit kan een eenvoudig plaatje zijn dat elke nacht gedragen wordt of een permanent retentiedraadje dat achter de voortanden wordt geplaatst. Informatie over tandheelkundige behandelingen kunt u nalezen in de informatie over mondgezondheid, brochures op onze website en op www.allesoverhetgebit.nl.

Kwaliteit

Bij goede zorg en aandacht voor uw gebit staat kwaliteit voorop. Daarom besteden wij veel aandacht aan zorgvuldige informatie en degelijke service. Goede behandelingen, materialen en administratie zijn hierbij essentieel. Wij hanteren daarvoor procedures die gebaseerd zijn op richtlijnen van de beroepsvereniging en wetenschappelijke verenigingen in de mondzorg. Een goede klachtenbehandeling hoort daar ook bij.

Onze praktijk werkt aan het op peil houden van de kwaliteit. Binnen de tandheelkunde zijn diverse kwaliteitsbevorderende activiteiten beschikbaar. Wij besteden tijd en aandacht aan volgende zaken:

• Lezen vakliteratuur
• Volgen van bij- en nascholing
• Bijwonen intercollegiaal overleg
• Bijwonen Studiegroepen
• Implementeren van nieuwe richtlijnen, veldnormen, gedragsregels en praktijkwijzers
• Bijwonen Themaprojecten
• Bezoeken klinische avonden

 

Wij stellen uw mening buitengewoon op prijs. Hebt u suggesties hoe we u beter van dienst kunnen zijn? Neem dan contact met ons op. Zo kunnen we ervoor zorgen dat we goede kwaliteit blijven leveren.

Angst

Voor sommige mensen is een bezoek aan de tandarts of de orthodontist niet prettig omdat zij bang zijn. Heeft u dat ook, dan is het goed om weten dat u niet de enige bent. Laat dit u er niet van weerhouden om toch te komen. We vinden het belangrijk u op uw gemak te stellen. U doet er goed aan met ons over uw angst te praten. We nemen ruim de tijd voor u en bespreken eerst wat er eventueel nodig is. We zorgen ervoor dat een behandeling zo prettig mogelijk verloopt.​

 

bottom of page